Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، هر چند همه بانک‌ها در یکی دو ماه اخیر به ویژه در هفته‌های منتهی به پایان پاییز کاربران و مشتریان خود را با ارسال پیامک نسبت به فعال‌سازی رمز پویا آگاه و ترغیب کرده‌اند اما هنوز هستند کسانی که از ماجرای رمزهای یکبار مصرف چندان خبر ندارند یا به دلیل نداشتن گوشی هوشمند، نمی‌دانند چطور و چگونه باید از این رمز در تراکنش‌ها استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش ۴۰۰ درصدی تعداد پرونده‌های مربوط به کلاهبرداری اینترنتی و دزدی از حساب‌های مردم نسبت به سال ۹۷ مدیران بانک مرکزی و پلیس فتا را به سمت همگانی و اجباری کردن استفاده از رمز دوم پویا کشاند. این نوع دزدی و کلاهبرداری که بیشتر با نام فیشینگ شناخته می‌شود، وابستگی تام و تمام به دانستن رمز دوم کارت‌های بانکی دارد و پویا و یکبار مصرف شدن این رمزها می‌تواند در کاهش فیشینگ بسیار کاربردی باشد.

در روزهای ابتدایی استفاده از رمز دوم پویا، اعتبار این رمزها فقط ۶۰ ثانیه بود که عملا با آن می‌توان فقط یک تراکنش انجام داد. البته در روزهای اخیر اعتبار رمزها به دو دقیقه افزایش یافته تا اگر مشکلی در انجام تراکنش پیش آمد، کاربران بتوانند با همان رمز کار را ادامه دهند. فعال‌سازی رمز دوم پویا با مراجعه به شعب بانک‌ها یا دریافت و نصب اپلیکیشن‌های ویژه هر بانک امکان‌پذیر است اما آنها که گوشی هوشمند ندارند، تکلیف‌شان چیست؟

قرار است در آینده نزدیک طرحی به نام سامانه هریم یا هدایت رمز یکبار مصرف آغاز به کار کند که هدف آن، رساندن رمز پویا از راه پیامک است اما آماده نبودن زیرساخت‌های بانکی مانع فراگیر و آغاز شدن طرح شده و انتظار می‌رود تا نیمه دی‌ماه عملیاتی شود. برخی بانک‌ها می‌گویند هنوز بخشنامه ارائه خدمات هریم به دست آنها نرسیده و شایعه رایگان نبودن پیامک دریافت رمز پویا هم مزید بر علت شده تا اجرای آن به تعویق بیفتد.

اما گفته می‌شود دلیل اصلی تاخیر در اجرای هریم آماده نبودن زیرساخت‌های اجرای طرح در برخی بانک‌هاست. در واقع همه بانک‌ها بعد از اتصال به سامانه هریم بانک مرکزی می‌توانند درخواست رمز دوم یک‌بار مصرف مشتریان خود را دریافت کنند و پاسخ را در قالب پیامک به مشتریان برسانند. شاید سامانه تا ۱۵ دی یعنی دو هفته پس از اجباری شدن استفاده از رمز پویا فعال شود.

سیدابوطالب نجفی، مدیر عامل شرکت خدمات انفورماتیک بانک مرکزی در این باره گفت: تغییر لازم در سیستم‌های فنی برای اجرای پروژه رمز دوم یکبار مصرف انجام شده و بانک‌ها بستر ارائه رمز دوم پویا به مشتریان را ایجاد کرده‌اند. بانک مرکزی برای تسهیل دسترسی در ارائه رمز دوم پویا سامانه هدایت رمز دوم یکبار مصرف بانکی را در قالب نام هریم ایجاد کرده که باید همه بانک‌ها باید به آن متصل شوند.

کد خبر 470908 برچسب‌ها بانک مرکزی بانکداری الکترونیک

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بانک مرکزی بانکداری الکترونیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۸۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سقف تراکنش‌های بانکی در یک روز چه قدر است؟

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، بر اساس اعلام بانک مرکزی، سقف انتقال وجه روزانه کارت به کارت در خودپردازها، موبایل بانک و اینترنت بانک، ۱۰ میلیون تومان و در نرم‌افزارهای پرداخت به پنج میلیون تومان می‌رسد.

بیشتر بخوانید: کلاهبردار سایت دیوار دستگیر شد

همچنین، سقف خرید روزانه از طریق درستگاه های کارتخوان با یک کارت ۵۰ میلیون تومان و با تمام کارت‌های هر فرد تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان مجاز است.

علاوه بر این، سقف انجام تراکنش و عملیات انتقال وجه از طریق ساتنا و پایا به صورت غیر حضوری ۲۰۰ میلیون تومان و به صورت حضوری در شعب بانکی ۴۰۰ میلیون تومان است. همچنین، سقف مبلغ انتقال ساتنا در شعب بانکی با ارائه مستندات، بدون محدودیت است.

گفتنی است؛ حداکثر برداشت وجه در خودپردازها برای هر کارت بانکی مانند گذشته ۲۰۰ هزار تومان است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229515 برچسب‌ها بانک مرکزی ایران

دیگر خبرها

  • نور آفتاب و انجماد، بطری‌های یکبار مصرف را تخریب نمی‌کند
  • کیش دستوری به پیامک بانکی
  • ◄ تکذیب نقل قول ذکر شده از مدیرعامل راه آهن در پیامک ارسال شده برای کارکنان
  • سقف تراکنش‌های بانکی در یک روز چه قدر است؟
  • واگذاری ساماندهی پیامک‌های تبلیغاتی به سازمان تنظیم مقررات
  • مرکزی| مهمانان ناخوانده‌ای به نام «پیامک‌های تبلیغاتی»
  • «منم بچه مسلمان» از شبکه پویا و قرآن
  • اندروید امن‌تر است یا iOS؟
  • تمدید ثبت کد اعتبار سنجی کارت هوشمند اتباع
  • افزایش ارسال لینک‌های آلوده