Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- سامانه هدایت رمز یکبار مصرف تحت عنوان هریم برای ارسال رمز دوم پویای پیامکی از فردا، اول دی ماه عملیاتی می‌شود و دکمه درخواست رمز پویا با اعتبار ۱۲۰ ثانیه به صفحات پرداخت افزوده خواهد شد.

 بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی شرکت شاپرک در مستند پروتکل وب سرویس‌های درخواست رمز یکبار مصرف برای انجام تراکنش های غیر حضوری و پیگیری خبرنگار ایبِنا از معاونت فناوری‌های نوین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، از تارخ اول دی ماه تمامی کانال‌های انجام تراکنش بانکی نیازمند رمز دوم مانند عملیات کارت به کارت، خرید شارژ، پرداخت قبوض و غیره از جمله درگاه‌های پرداخت اینترنتی، نرم افزارهای خدمات پرداخت شرکت‌های پرداخت ساز و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. با تغییراتی همراه خواهد بود که از جمله آنها باید به افزوده شدن دکمه سامانه هریم برای ارسال رمز دوم یکبار مصرف به مشتری از طریق پیامک و بخشی به عنوان راهنما اشاره داشت.

با توجه به اجرای طرح رمز دوم پویا و عملیاتی شدن سامانه هدایت رمز یکبار مصرف تحت عنوان هریم از فردا، اول دی ماه، انجام تمامی تراکنش‌های بدون حضور کارت با کارت‌های اعتباری و برداشت نیازمند رمز دوم یکبار مصرف بوده اما به منظور عدم اختلال در انجام تراکنش‌ها، رمزهای ایستا به تدریج در بانک‌ها غیر فعال خواهند شد و این رمزها به صورت موقت در یک بازده برای انجام تراکنش در برخی بانک‌ها قابل استفاده خواهد بود؛ همچنین امکان دریافت رمز پویای پیامکی با ایجاد سامانه هریم توسط بانک مرکزی و هماهنگی شبکه بانکی فراهم شده که آن دسته از مشتریان دارای تلفن همراه هوشمند که قصد ندارند تا نرم افزار رمز ساز را دریافت و فعال کنند یا صاحبان تلفن همراه غیر هوشمند می‌توانند نسبت با تایید شماره تلفن همراه از طریق مراجعه به اینترنت بانک، خودپرداز یا شعب یکی از بانک عامل می‌توانند رمز یکبار مصرف را به سادگی از طریق پیامک دریافت کنند.

بر اساس الزامات و پیاده سازی‌های انجام شده، پس از تکمیل فیلد شماره کارت توسط کاربر، پیغام " مشتری گرامی، چنانچه از طریقی مانند برنامه کاربردی موبایلی ، رمز پویای خود را دریافت نموده‌اید، نیازی به فشردن دکمه درخواست رمز پویا نمی باشد. در ادامه، رمز پویای خود را درقسمت رمز دوم کارت وارد نمایید". در واقع اگر رمز دوم پویا را از طریق کد دستوری یا نرم فزار رمز ساز فعال کرده‌اید، می‌توانید از طریق کد USSD یا نرم افزار رمزساز رمز یکبار مصرف را دریافت و برای انجام تراکنش در قسمت رمز دوم وارد کنید اما در غیر اینصورت باید بر روی دکمه درخواست رمز پویا از طریق هریم کلیک کنید.

در تصویر نمونه فوق که در الزامات هریم شاپرک منتشر شده، شرکت‌های ارائه دهنده خدمات پرداخت، سامانه هریم را تحت عنوان دکمه "درخواست رمز پویا" در بخش‌هایی که نیاز به رمز دوم دارد اضافه می‌کنند که دارای ثانیه شمار بوده و از زمان ارسال درخواست توسط مشتری ۲ دقیقه یا ۱۲۰ ثانیه اعتبار دارد؛ با فشردن این دکمه در صورتی که بانک صادر کننده کارت به سامانه هریم متصل شده باشد، بانک صادر کننده رمز یکبار مصرفی را تولید و به شماره تلفن اعلام شده از سوی مشتری به صورت پیامکی ارسال می‌کند که مشتری با وارد کردن آن در کادر رمز دوم و ارائه سایر اطلاعات کارت تراکنش را انجام می‌دهد؛ در این بخش پیام " مشتری گرامی، درخواست شما به بانک صادرکننده ارسال گردید؛ درصورت صحت اطلاعات وارد شده، رمز پویا از طریق پیامک به شماره تلفن همراه تاییده شده‌‍ی شما ارسال خواهد شد".

رمز دوم ثابت برای مشتریانی که بانکشان به هریم متصل نشده تا ۱۵ دی ماه اعتبار دارد

اگر متشری رمز دوم یکبار مصرف به صورت پیامکی فعال کرده باشد اما چنانچه بانک صادرکننده به سامانه هریم هنوز متصل نشده باشد، پیامی با عنوان "مشتری گرامی، بانک صادرکننده کارت شما در روزهای آتی به سامانه ارسال رمز پویا متصل خواهد شد. در حال حاضر، از رمز دوم ثابت کارت خود استفاده نمایید. لازم به ذکر است، رمز دوم ثابت کارت شما تا تاریخ ۱۵/ ۱۰/ ۱۳۹۸ معتبر خواهد بود"؛ در واقع برخی بانک‌ها هنوز اقدامات نهایی در زمینه سامانه هریم را انجام نداده‌اند و مشتریانی که رمز پویای پیامکی را فعال کرده‌اند اما بانکشان زیرساخت سامانه هریم را ندارد، می‌توانند تا پانزدهم دی ماه از رمز دوم ثابت (ایستا) استفاده کنند و پس از این تاریخ با اتصال بانک صادر کننده خود به هریم، از رمز دوم پویای پیامکی دریافت کنند.

حداکثر تعداد مجاز ارسال درخواست رمز پویای پیامکی ۵ بار است

بر اساس الزامات اعلام شده از سوی شاپرک، زمانی که مشتری بر روی دکمه درخواست رمز پویا کلیک می‌کند، رمز ارسال می‌شود اما اگر به هر دلیلی رمز ارسال نشد، مشتری باید تا اتمام مهلت زمان ارسال رمز یعنی ۱۲۰ ثانیه منتظر بماند و سپس در این زمان پیام دریافت مجدد رمز پویا را کاربر مشاهده می‌کند که با فشردن دوباره دکمه رمز پویا برای کاربر ارسال می‌شود،حداکثر تعداد مرتبه مجاز در ارسال درخواست رمز پویای پیامکی برای صفحه پرداخت برنامه کاربردی موبایلی، پنج (۵) مرتبه است.

هدایت مشتری به صفحه تراکنش ناموفق با عدم دریافت رمز پویای پیامکی با ۵ مرتبه ارسال درخواست

در صورتی که مشتری نتواند رمز پویای پیامکی را دریافت و آن را در کادر رمز دوم وارد کند، پیغامی تحت عنوان "مشتری گرامی، در صورتی که از صحت اطلاعات وارد شده اطمینان دارید ولی هنوز رمز پویای خود را دریافت ننموده اید مجددا دکمه در خواست رمز پویا را بفشارید، در غیر اینصورت جهت رفع مشکل و تایید شماره تلفن همراه خود، به بانک صادر کننده مراجعه فرمایید." به مشتری ارسال خواهد شد؛ در همین راستا، پس از پنج مرتبه درخواست رمز پویا توسط دارنده کارت، دارنده کارت به صفحه تراکنش ناموفق هدایت می‌شود.

کارت هدیه نیازی به رمز دوم پویا ندارد

شرکت‌های ارائه دهنده خدمات پرداخت با ایجاد تغییراتی در زیرساخت خود این بستر را ایجاد می‌کنند تا در صورتی که کاربر شماره کارت هدیه‌ای را برای انجام تراکنش‌های بدون حضور کارت وارد کرد، پیامی به مشتری با عنوان " کاربر گرامی، کارت هدیه شما نیاز به دریافت رمز پویا(یک بارمصرف) ندارد. خواهشمند است از رمز دوم ثابت کارت هدیه خود استفاده فرمایید" اعلام شود؛ در واقع انجام تراکنش با کارت‌های هدیه نیاز به رمز دوم یکبار مصرف ندارد و برای تراکنش با این کارت‌ها باید از رمز ایستا استفاده شود.

 ایبِنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: رمز یکبار مصرف رمز پویا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۸۴۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان ملی مهاجرت اعلام کرد؛ تمدید زمان ارسال کد استعلام حضور اتباع و مهاجران خارجی

سازمان ملی مهاجرت اعلام کرد: با توجه به مراجعه همزمان تعداد زیادی از اتباع و مهاجرین محترم به سایت سهما و اشکالات فنی به وجود آمده، وارد کردن کد ارسالی به سایت سهما تا پنجشنبه بیستم اردیبهشت تمدید شد.

چند روز پیش پیامکی برای اتباع و مهاجران خارجی مجاز در کشور برای استعلام حضور یا حضور نداشتن توسط سامانه سهما ارسال شده است. سازمان ملی مهاجرت در این اطلاعیه از اتباع و مهاجران خارجی مجاز خواسته است در اسرع وقت موارد درخواستی داخل پیامک را تکمیل و ارسال کنند.

بر این اساس، متن ارسالی به این شرح است: «تبعه گرامی با شناسه یکتا...... برای صدور کارت هوشمند باید پس از ثبت نام و ورود به سامانه سهما به آدرس www.irmigrationorg.ir حداکثر تا ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ کد …… را در قسمت اعتبارسنجی صدور کارت هوشمند وارد کنند که اکنون این تاریخ تا پنجشنبه بیستم اردیبهشت تمدید شد.

سازمان ملی مهاجرت تاکید کرده است: اقدام نکردن این افراد به منزله حضور نداشتن تلقی می‌شود و هیچ خدماتی به این افراد تعلق نمی‌گیرد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • نور آفتاب و انجماد، بطری های یکبار مصرف را تخریب نمی‌کند
  • نور آفتاب و انجماد، بطری‌های یکبار مصرف را تخریب نمی‌کند
  • روان آب‌ها شهر یزد به درون قنوات هدایت نمی‌شود
  • سقف تراکنش‌های بانکی در یک روز چه قدر است؟
  • ۸۰ کیلو طلای حراجی بدون مشتری ماند/ نرخ دلار کاهشی شد/ فردا دومین حراج سکه در سال ۱۴۰۳ کلید می‌خورد
  • سقف روزانه تراکنش‌های بانکی چقدر است؟
  • روان آب‌ها به درون قنوات هدایت نمی‌شوند
  • سازمان ملی مهاجرت اعلام کرد؛ تمدید زمان ارسال کد استعلام حضور اتباع و مهاجران خارجی
  • معاملات مسکن به این روش عجیب انجام می‌شود
  • تمدید ثبت کد اعتبار سنجی کارت هوشمند اتباع