Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-05-06@05:37:12 GMT

اتصال تمام بانک‌ها به سامانه هریم

تاریخ انتشار: ۷ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۸۷۶۳۶

اتصال تمام بانک‌ها به سامانه هریم

امتداد- معاون بانک مرکزی گفت: تمامی بانک‌ها به سامانه هریم بانک مرکزی متصل شده‌اند و ارسال رمز پویای پیامکی در بیشتر بانک‌ها عملیاتی شده است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد، بانک مرکزی در راستای تسهیل و بهبود تجربه کاربری مشتریان نظام بانکی برای استفاده از رمز دوم پویا سامانه هریم را به منظور ارسال رمز دوم یکبار مصرف از طریق پیامک ایجاد کرد و بانک‌ها موظف شدند تا اقدامات لازم را برای اتصال به سامانه هریم انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس پیگیری‌ها از بانک مرکزی و مدیران فناوری شبکه بانکی، تمامی بانک‌ها به سامانه هریم متصل شده‌اند و در کنار آن راهکار نرم افزاری دریافت رمز پویا را ایجاد و به مشتریان خود ارائه کرده‌اند که به معنای آمادگی شبکه بانکی برای اجرای طرح رمز دوم یکبار مصرف است. از سویی دیگر تمامی شرکت‌های پرداخت الکترونیک دکمه درخواست رمز پویا را به صفحات پرداخت اینترنتی و نرم افزار‌های پرداخت افزوده‌اند و در حال انجام اقدامات لازم برای اتصال و تکمیل فرآیند‌های سامانه هاب شاپرک هستند.

تمام بانک‌ها به سامانه هریم متصل شدند

در همین خصوص، مهران محرمیان، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی با اشاره به اجرای طرح رمز دوم پویا گفت: در حال حاضر تمامی بانک‌ها اقدامات فنی لازم را انجام داده‌اند و به سامانه هریم بانک مرکزی متصل شده‌اند؛ ارسال رمز پویای پیامکی در بیشتر بانک‌ها عملیاتی شده و مشتریان با تایید شماره تلفن همراه خود می‌توانند با فشردن دکمه درخواست رمز پویا در صفحات پرداخت اینترنتی از رمز دوم یکبار مصرفی که از سوی سرشماره بانک برایشان ارسال می‌شود، استفاده کنند.

وی تاکید کرد: بانک مرکزی در حال اجرای گام به گام طرح رمز دوم پویا است و از ۸بهمن ماه به تدریج رمز ایستا برای تراکنش‌های بالای ۱۰۰هزار تومان حذف و مشتریان برای تراکنش‌های در مجموع روزانه کمتر از ۱۰۰هزار تومان می‌توانند از رمز دوم ایستا یا رمز پویا استفاده کنند و دکمه درخواست رمز نیز برای این دسته از تراکنش‌ها فعال خواهد بود؛ با توجه به این که ریسک تراکنش‌های کمتر از صد هزار تومان پایین است و حجم فیشینگ نیز پایین بوده آغاز طرح رمز پویا برای در مجموع تراکنش بالای صد هزار تومان ضمن افزایش امنیت و کاهش کلاهبرداری‌ها سبب کاهش ریسک اجرا می‌شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که با توجه به اتصال بانک‌ها به سامانه هریم، اقدامات لازم برای ارسال پیامکی رمز نیز در بیشتر بانک‌ها انجام شده و تمامی بانک‌ها به غیر از چند بانک است.

هم اکنون بانک‌های ملت، پارسیان، پاسارگاد، قوامین، سامان، تجارت، اقتصاد نوین، مهر ایران، شهر، انصار، موسسه مالی و اعتباری ملل و … رمز دوم پویای پیامکی را با فشردن دکمه درخواست رمز توسط مشتری ارسال می‌کنند و فرآیند استفاده و دریافت رمز دوم یکبار مصرف در تراکنش‌های بدون حضور کارت مانند خرید اینترنتی، کارت به کارت و خرید شارژ پرداخت قبوض تسهیل شده است.

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۸۷۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرگیجه با آمار تورم

خبر‌هایی مبنی بر محاسبه تورم بر اساس شاخص تاخیر تادیه دین باعث شد بانک مرکزی در جوابیه‌ای آمار‌های اعلامی را تکذیب کند؛ هرچند آمار‌های جدید تورم از سوی بانک مرکزی اعلام نشده است. محاسبات نشان می‌دهد طبق آمار‌های بانک مرکزی، تورم نقطه به نقطه فروردین ۳۴.۷ درصد بوده است.

به گزارش دنیای اقتصاد، به تازگی یک روزنامه به محاسبه نرخ تورم بر اساس جدول شاخص تاخیر تادیه دین بانک مرکزی اقدام کرده است. این شاخص، شاخصی است که بانک مرکزی به قوه قضائیه ارسال می‌کند تا بر اساس آن دین‌های متفاوتی همچون مهریه طبق تغییرات تورمی تعدیل شوند. بانک مرکزی این شاخص را به‌صورت علنی برای رسانه‌ها منتشر نمی‌کند و برخی سایت‌های مشاوره‌ای ارقام آن را برای استفاده در دسترس عموم قرار می‌دهند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد تغییرات این شاخص از فروردین‌ماه ۱۴۰۲ تا اسفندماه این سال برابر با ۵۲.۳ درصد بوده است. این در حالی است که تغییرات این شاخص طبق اعلام مرکز آمار از فروردین‌ماه ۱۴۰۲ تا اسفندماه این سال برابر با ۲۷.۴ درصد بوده است. به نظر می‌رسد عدم اعلام شفاف و به موقع آمار‌ها توسط بانک مرکزی باعث برخورد سلیقه‌ای افراد با آمار‌ها شده و به گمانه‌زنی در رابطه با آمار‌ها انجامیده است.

جنجال‌ها درباره تورم

نگاهی به سایت بانک مرکزی نشان می‌دهد این نهاد هیچ داده‌ای را به‌طور رسمی در سال ۱۴۰۲ اعلام نکرده است. تنها یک نمودار در ارائه رئیس بانک مرکزی در خردادماه ۱۴۰۲ اعلام شده است که داده‌های آن منطبق با داده‌های شاخص تاخیر تادیه دیون است. طبق این شاخص نرخ رشد نقطه به نقطه شاخص قیمت مصرف‌کننده در فروردین‌ماه ۱۴۰۲ به ۶۲.۴ درصد رسیده است.

این در حالی است که مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه این ماه را ۵۵.۵ درصد اعلام کرده بود. این اختلاف در آمار‌ها منجر به واکنش صاحب‌نظران اقتصادی در رابطه با وضعیت اعلام آمار‌های تورمی شد. بانک مرکزی در واکنش به محاسبه نرخ تورم توسط رسانه‌ها بر اساس شاخص تاخیر تادیه دین جوابیه‌ای صادر کرد و در این جوابیه خود به صورت غیر مستقیم نرخ تورم نقطه به نقطه فروردین ۱۴۰۳ را اعلام کرد. طبق جوابیه بانک مرکزی «تورم نقطه به نقطه شاخص بهای کالا‌ها و خدمات مصرفی در فروردین سال۱۴۰۳ نسبت به فرودین سال۱۴۰۲ به میزان ۲۷.۷ درصد کاهش پیدا کرده و به سطح کمتر از میانه کانال ۳۰درصد رسیده است که نشان می‌دهد گمانه‌زنی‌های صورت‌گرفته درخصوص نرخ تورم بانک مرکزی کاملا غیرواقعی و مغرضانه بوده است.»

واکنش‌ها به جوابیه بانک مرکزی

عبدالناصر همتی، رئیس سابق بانک مرکزی در واکنش به اعلام این آمار‌ها در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر) نوشت: «از اطلاع‌رسانی بانک مرکزی ممنون. البته مناسب بود که تورم سالانه در پایان سال۱۴۰۲ و فروردین۱۴۰۳ را هم اعلام می‌کردند. این اعلام، به معنای این است که تورم فروردین۱۴۰۲، به میزان «۶۳درصد» بوده است. این تورم اعلام‌نشده، نتیجه رکورد رشد ۴۳درصدی چاپ پول در سال۱۴۰۱ و دلیل عمده فشار به نرخ ارز در ۱۴۰۲ بود.»

با بررسی آمار‌ها به‌صورت دقیق‌تر متوجه می‌شویم که کاهش ۲۷.۷ واحد درصدی تورم نقطه به نقطه به این معناست که تورم نقطه به نقطه از ۶۲.۴ درصد در فروردین‌ماه ۱۴۰۲ به ۳۴.۷ درصد در فروردین‌ماه‌۱۴۰۳ رسیده است. به این ترتیب بانک مرکزی بار دیگر آمار تورم مصرف‌کننده را پس از ۱۰ ماه به صورت غیر مستقیم منتشر کرد. با این حال گزارش جزئیات تورمی از آغاز سال ۱۴۰۲ هنوز منتشر نشده است. نرخ تورم نقطه به نقطه مرکز آمار در فروردین ماه امسال برابر با ۳۰.۹ درصد بوده است. مقایسه آمار این دو نهاد نشان می‌دهد آمار‌های تورم از تفاوت ۳.۸ واحد درصدی برخوردار است.

جای خالی شفافیت آماری

ترتیب اعلام آمار‌ها حاکی از آن است که بانک مرکزی با تاخیرهای بی‌مورد و طولانی‌مدت به انتشار آمار شاخص قیمت مصرف‌کننده می‌پردازد. این نهاد سیاستگذار به‌رغم اینکه به هدف‌گذاری در حوزه کنترل رشد نقدینگی و تورم پرداخته است؛ اما همچنان از انتشار آمار‌های تورمی خود را به‌صورت منظم منتشر نمی‌کند.

در گذشته اعلام می‌شد که اعلام به موقع آمار‌ها می‌تواند منجر به تحریک انتظارات تورمی و به این ترتیب دامن زدن به تورم بیشتر شود با این حال، اکنون طبق آمار‌های مرکز آمار و بانک مرکزی روند کاهشی به خود گرفته است و بهانه‌ای برای عدم انتشار شاخص بهای مصرف‌کننده توسط نهاد‌های آماری وجود ندارد. این‌گونه رفتار‌های غیرشفاف و عدم اعلام دقیق آمار‌ها توسط نهاد‌های آماری نه تنها به جایگاه نهاد‌های آماری آسیب می‌زند، بلکه باعث ایجاد شائبه‌هایی مبنی بر بالا بودن آمار‌ها می‌شود و به این ترتیب خود می‌تواند محرک انتظارات تورمی شود.

دیگر خبرها

  • اتصال شبکه بانکی به سامانه املاک و اسکان عملیاتی خواهد شد
  • سقف تراکنش‌های بانکی در یک روز چه قدر است؟
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • «منم بچه مسلمان» از شبکه پویا و قرآن
  • ببینید | افشای بخشی از لایحه حجاب و عفاف توسط نماینده مجلس: اتصال تمام دوربین‌های ادارات دولتی و خصوصی به فراجا
  • روزگار سپری شده اسکناس ایرانی
  • سرگیجه با آمار تورم
  • واکنش همتی به اعلام نرخ تورم نقطه به نقطه فروردین از سوی بانک مرکزی
  • نرخ تورم در دولت رئیسی چند؛ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟
  • تورم نقطه به نقطه فروردین ماه اعلام شد