Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، پژوهش؛ به‌عنوان یکی از کارکردهای اساسی و پیشران دانشگاه‌ها در جوامع پیشرفته، از اهمیت بسیار بالایی در بهره‌وری امور دارد. از پژوهش به عنوان زیرساخت و سند موفقیت هر طرحی یاد می‌شود، به همین دلیل است که اغلب طرح‌های موفق و بین‌المللی دارای اسناد پژوهشی و امکان‌سنجی قوی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نظریه ایجاد مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده ها در بطن دانشگاه‌ها در راستای تقویت کارکردهای پژوهشی بود که نتایج راه‌اندازی آنها می‌تواند محل بحث و پرسشی مجزا باشد.

شاید بتوان گفت اولین تحول اساسی دانشگاه آزاد اسلامی در سال گذشته، جراحی و ایجاد زیرساخت‌های هدف‌دار در نظام پژوهشی دانشگاه است. با گسترش مقاطع تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها، ظرفیت پژوهش و بروندادهای تحقیقاتی مراکز دانشگاهی افزایش کرده است. سال‌ها است رهبر معظم انقلاب با اشاره به این ظرفیت عظیم و بالفعل، دغدغه‌های خود را درخصوص لزوم اثرگذاری پژوهش‌های دانشگاهی در جامعه مطرح کرده‌اند.

با اندکی تحقیق در فاکتور «تاثیرپذیری پژوهشی» درمی‌یابیم که رشد و تعدد مراکز تحقیقاتی در سراسر کشور آنطور که باید و شاید در حل مسائل جامعه اثرگذاری نداشته و باتوجه هزینه‌کردهای چندین ساله انتظارات را برآورده نکرده است. دانشگاه آزاد به‌عنوان بزرگترین شبکه حقیقی دانشگاهی کشور، نخستین دانشگاهی بود که متوجه ساختار معیوب پژوهشی شده و جراحی عمیقی در این راستا انجام داد. طرح «پایش» گام نخست و عملیاتی دانشگاه آزاد در راستای ارتقای شاخص‌های پژوهشی به‌شمار می‌رود.

«پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه‌ای» به اختصار پایش، طرحی عملیاتی برای نظامندی، هدفمندی، اثرگذاری و تمرکزگرایی پژوهش در دانشگاه آزاد اسلامی است. سالانه بیش از 70 هزار پایان‌نامه‌ کارشناسی ارشد و رساله مقطع دکتری در دانشگاه آزاد منتشر می‌شود که هدفمندی و جهت‌دهی به این پژوهش‌های دانشگاهی می‌تواند جریان عظیمی در اثرگذاری پژوهش‌های دانشگاهی در جامعه ایجاد کند.

توجه به ظرفیت‌های منطقه‌ای، نیازهای کشور و پتانسیل واحدهای دانشگاهی در وهله نخست شناسایی مأموریت‌ها قرار دارد. گام اول و عملیاتی طرح پایش با تدوین نظام موضوعات در استان تهران آغاز شد. اغلب واحدهای دانشگاهی استان تهران در گام نخست مأموریت‌های خود را از دفتر برنامه‌های علمی گرفته و نظام موضوعات با تشکیل کمیته‌های تخصصی تدوین شد.

مشارکت صاحبان صنایع، ساختارهای عمومی و دستگاه‌های اجرایی در احصای نظام موضوعات تخصصی در طرح پایش و چالش‌های کشور از جمله نقاط قوت این طرح و مشخصاً حلقه مفقوده کارکردهای «پژوهشی» دانشگاه‌ها در سال‌های اخیر به‌شمار می‌رود. سامانه پایش یک پلتفرم پویا و همواره درحال به‌روزرسانی است که دانشجویان می‌توانند با بررسی موضوعات مختلف نسبت به انتخاب موضوع پایان‌نامه‌ اقدام کنند.

باتوجه به دربرگیری دانشگاه آزاد اسلامی در نظام آموزش عالی کشور، ایجاد تحول در ساختارهای پژوهشی و معرفی طرح پایش علاوه بر تقویت مسئله‌محوری این دانشگاه در جامعه منجربه بازسازی پایه‌های کسب‌وکارهای نوین می‌شود. همانطور که پیش‌تر نیز اشاره شد پژوهش‌های اثرگذار در هر کشوری در موفقیت امور اجرایی آن کشور نیز تأثیر مستقیم دارد. یعنی اگر پژوهش‌های دانشگاهی منطبق با مسائل و چالش‌های کشور صورت بگیرد، کسب‌وکارهای نوظهور و موفقی نیز برای رفع و حل آن چالش‌ها به وجود خواهد آمد.

دانشگاه آزاد اسلامی بدون شک با فعال کردن بدنه نخبگانی و ظرفیت‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی خود در گسترش رجوع به سامانه پایش آزاد، تأثیر کم‌نظیری در نظامندی پژوهش‌های دانشگاهی خواهد گذاشت. مگر نه آنکه دانشگاه‌های مختلف کشور سال‌هاست که طرح‌های گوناگونی در راستای کیفیت‌افزایی پایان‌نامه‌های دانشجویی معرفی می‌کنند، طرح پایش با هدفمندی پژوهش‌های دانشجویی ضمن ارائه راه حل به چالش‌های کشور، کیفیت پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها نیز ممیزی می‌کند.

انتهای پیام/

358 / 167 طرح پایش آزاد طرح پایش دانشگاه آزاد برنامه های علمی پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه‌ ای

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: طرح پایش آزاد طرح پایش دانشگاه آزاد برنامه های علمی دانشگاه آزاد اسلامی پژوهش های دانشگاهی پایان نامه طرح پایش چالش ها نامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۰۱۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی: چک‌های بی محل و پرداخت‌های خارج از ضوابط در دانشگاه آزاد وجود ندارد

علی سروری‌مجد، امروز در دیدار با نماینده ولی فقیه در کردستان، اظهار کرد: در ۵ سال گذشته دانشگاه آزاد اسلامی از حیث آموزشی و پژوهشی، اداری و مالی و انضباط رشد صعودی خاصی پیدا کرده است.

به گفته سروری مجد، سامانه‌های آموزشیار برای تمام فرایندهای آموزشی از ابتدا تا انتها به صورت یکپارچه و متمرکز در سطح کشور فعال شده است.

وی، در ادامه از راه اندازی سامانه‌های پژوهش یار خبر داد و بیان کرد: سامانه پژوهش یار برای تمام فرایندهای پژوهشی پایان نامه‌های کارشناسی ارشد و دکترا شکل گرفته و آن بی‌انضباطی‌هایی که در حوزه پایان نامه‌ها و رساله‌ها در گذشته وجود داشت، رفع شده است.

قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، اضافه کرد: پیش دفاع متمرکز برای پایان نامه‌ها داریم و سختگیری‌هایی که در تدوین مقالات وجود داشت از بین رفته و آزمون‌های زبان هم به صورت جدی پیگیری می‌شود.

وی تصریح کرد: در ۵ سال اخیر انضباط مالی با راه‌اندازی سامانه حساب یار بیش از گذشته تحقق پیدا کرده و چک‌های بلا محل و پرداخت‌های خارج از ضوابط در دانشگاه آزاد اسلامی وجود ندارد.

سروری‌مجد در ادامه این دیدار به فعالیت ۲۷۶ واحد و مرکز دانشگاه آزاد اسلامی در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو، ۵۰ هزار هیئت علمی تمام وقت و وابسته، ۱۵۰ هزار دانش‌آموز و ۸۰۰ مدرسه وجود دارد که کار رصد و کنترل این واحدهای آموزشی نیازمند این سامانه‌ها است.

به گفته وی، طی ۴ و ۵ سال اخیر همه چیز در این دانشگاه به صورت متمرکز رصد و کنترل می‌شود و آن انضباط علمی و انتظاری که مقام معظم رهبری در این زمینه داشتند، محقق شده است.

وی افزود: از سال ۹۸ با ابتکار رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور در استان‌های تقریبی حرکت خوبی شروع شده و تعداد دفاتر تقریب به ۳۵ دفتر در دانشگاه آزاد اسلامی استان‌هایی که برادران و خواهران اهل سنت و تشیع زندگی می کنند، ایجاد شده است.

قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور بیان کرد: حفظ کیان دانشگاه، ارتقای علمی و گسترش فضای انقلابی از دستورات و تاکیدات مقام معظم رهبری در ابلاغ به رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور است که ما ملزم به تلاش بر این سه محور هستیم و تمام واحدهای دانشگاه را بر مبنای این سه حوزه خطیر و مهم تقسیم بندی کرده‌ایم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • فیلم| ساماندهی عرصه‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه آزاد
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه آزاد کرمانشاه با شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب
  • قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی: چک‌های بی محل و پرداخت‌های خارج از ضوابط در دانشگاه آزاد وجود ندارد
  • اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی
  • فیلم| مقام شامخ استاد از نگاه دانشگاهیان
  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است/ ملاک‌های پذیرش طرح‌ها در دستگاه‌ها مشخص شود
  • تخصیص اعتبارات پژوهشی نیازمند شفافیت و عدالت است
  • لزوم کاربردی کردن محصولات پژوهشی برای تبدیل علم به ثروت
  • لزوم توجه به فعالیت‌های پژوهشی حوزه مهدویت در دانشگاه‌ها
  • ظرفیت علمی و پژوهشی استادان سیستان و بلوچستان باید بالفعل شود